Què fem?

La nostra missió és la de promoure i valorar la nostra professió. Aquesta tasca fa que tinguem com a prioritat la preservació, la conservació i l'ús social sostenible del patrimoni cultural.

El nostre àmbit és ampli, tant pel que fa a la salvaguarda del patrimoni, com pel reconeixement de la professió en el sí de la societat.

Actualment treballem:

 • En la modificació de la Llei de Patrimoni i la inclusió de la figura del conservador-restaurador en la mateixa.
 • Per la presència dels conservadors-restauradors als òrgans assessors de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
 • En la mediació dins els programes pedagògics de grau a la Universitat de Barcelona i a l'Escola Superior de Conservació-Restauació de la Generalitat de Catalunya.
 • Som membres actius i col·laborem regularment amb ECCO, organisme Europeu de defensa del patrimoni i de la conservació.

CRAC dóna els següents serveis als socis:

 • Biblioteca
 • Directori professional de conservadors-restauradors a la pàgina web
 • Descomptes amb entitats col·laboradores
 • Borsa de treball
 • Cursos de formació professional i Reunió Tècnica trianual
 • CRAC, com a membre institucional de l'ICOM, disposa de tres carnets que permeten als nostres socis i sòcies d'entrar gratuïtament o amb descomptes a gran part dels museus del món. Per tal de gaudir-ne, els socis han de posar-se d’acord amb l’administratiu de CRAC (Patricio Bottos) per recollir i retornar el carnet a la seu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). El temps màxim per retornar el carnet des de que es recull és d'un mes.
 • CRAC també pot oferir la possibilitat d'escriure una carta de presentació en cas que els socis vulguin fer-se membre individual de l'ICOM.

Gran part de l'activitat de l'associació, es porta a terme mitjançant grups de treball coordinats per la pròpia estructura de la junta de govern i en l'actualitat són els següents:

      1. Grup de treball de formació permanent

 • Des del Grup de Formació Permanent col·laborem amb professionals de la conservació-restauració de béns culturals, en tots els seus àmbits, per oferir cursos de formació actualitzada, xerrades i jornades sobre temes del vostre interès.  Paral·lelament, cada tres anys organitzem la Reunió Tècnica, un congrés internacional on es tracta un tema rellevant en relació a la professió i on es conviden a persones expertes en la temàtica.

        Si teniu suggerències o demandes a fer-nos, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres!

      2. Grup de treball de difusió

 • Des del Grup de Comunicació treballem perquè l'Associació arribi a tothom gestionant la pàgina web i les nostres xarxes socials, on publiquem cursos i notícies relacionades amb la conservació-restauració.
 • Amb CRAC hem creat una imatge corporativa única per tal que se'ns reconegui fàcilment i que ens permeti posicionar-nos a la societat, als mitjans i a altres institucions ràpidament.

  Actualment estem elaborant un pla de comunicació que especifiqui les accions de difusió per donar-nos a conèixer. Aquest ha de contribuir a potenciar i posicionar la figura del conservador-restaurador dins les entitats i administracions que treballen en l'àmbit del patrimoni cultural.

 

      3. Grup de treball de legislació

 • Aquest grup s'encarrega de les negociacions i vincles amb l'administració pública, de l'estudi i els canvis a la llei de Patrimoni i del vincle de la professió amb el Departament de Cultura.

      4. Grup de treball d'entitats amigues

 • Com associació, tenim diversos convenis amb empreses privades, tant de subministrament de material, com vinculades a la professió, com empreses de formació que ofereixen avantatges als nostres socis. 

      5. Grup de treball local

 • Tenim un grup de treball que s'encarrega del manteniment de la nostra seu, posada a punt de les instal·lacions i de la biblioteca.

6. Grup de treball Estudi del sector

 • Aquest grup de treball s'ha creat específicament i de forma temporal per col·laborar amb la consultoria independent que està realitzant l'estudi del sector de la Conservació-Restauració.

Tots aquests grups de treball estan formats pels membres de la junta i per col·laboradors externs socis de l'associació. Tots plegats donem un temps voluntàriament per ajudar a portar a terme totes les iniciatives.

Si tu també ets soci de l'associació i vols col·laborar, escriu-nos un correu electrònic o truca'ns, i digues on t'agradaria participar!