Avantatges socis

Per què associar-se a CRAC?


Únicament com a col·lectiu serà possible dignificar la nostra professió i aconseguir estar a la mateixa alçada d’altres professions consolidades que treballen en l’entorn del patrimoni cultural. Ara per ara, CRAC és l’òrgan que disposem per representar-nos com a col·lectiu professional


LA UNIÓ FA LA FORÇA!
Cal seguir lluitant pel reconeixement, dignificació i legalització de la professió de conservador/a-restaurador/a.
Només si anem a la una podrem fer pressió a les Administracions i tindrem més veu al sector social. Quants més serem, més força tindrem!

A què dones suport adherint-te a CRAC?
• A la creació d’un DECRET pel reconeixement legislatiu de la professió
• A la lluita per incloure els conservadors-restauradors a tots els òrgans assessors de l’administració en matèria de patrimoni cultural
• A la visibilització de la professió: CRAC es reuneix periòdicament amb les administracions i altres ens socials, CRAC promou manifestos, campanyes i activitats de difusió. Que ens vegin i ens coneguin és essencial per reclamar els nostres drets.
• A mantenir un sector professional altament qualificat i actualitzat: CRAC organitza cursos i congressos específics de C-R i destinats exclusivament a professionals, per fomentar una formació permanent especialitzada del sector

IMPLICACIÓ A NIVELL EUROPEU
Sabies que CRAC és una de les associacions professionals de C-R amb més nombre de socis/es a nivell europeu?
Som membre de ple dret de la confederació Europea d’organitzacions de Conservadors-Restauradors (E.C.C.O.) des de 1999 (llavors com a “Grup Tècnic”) i cada any ens reunim en assemblea general amb la resta d’associacions europees reconegudes per unir esforços en la defensa del patrimoni, els seu estudi i la seva conservació. Actualment som la 8a associació, en nombre de socis, de les 22 associacions que formen part d’E.C.C.O. i estem en contacte directe i col·laborant amb les accions que la confederació està duent a terme a nivell europeu pel reconeixement de la nostra professió.

AVANTATGES EXCLUSIUS PER A L’ASSOCIAT/DA
· Aparèixer al directori de professionals de la web 
És una eina consultada per empreses, particulars i per l’administració en la cerca de professionals de la C-R: un aparador per al món laboral!
És l’únic directori professional del sector a Catalunya.

· Rebre ofertes de feina:
Enviem en exclusiva als nostres associats ofertes laborals de particulars i empreses, anuncis de licitacions públiques, subvencions i beques del sector.

· Contractar una assegurança professional amb preu especial:
CRAC ofereix una sèrie d'assegurances específiques per a Conservadors-restauradors amb un preu exclusiu per a socis, que s'ha dissenyat amb la corredoria d'assegurances Baulenas Aulet i s'oferta amb la companyia Hiscox.  

- Assegurança de Responsabilitat Civil Professional: cobreix aquells errors o negligències comesos durant l’exercici de la teva activitat que generin un perjudici econòmic a un tercer.
- Assegurança de Danys als Béns Confiats als restauradors i conservadors de béns culturals i art: cobreix els danys als béns propietat de tercers, que com a restaurador tens en dipòsit i custòdia. 

Per a qualsevol dubte o per contractar l'assegurança: 
Lluís Baulenas Aulet, direcció tècnica. WEB
Tel. 938 870 557 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

· Disposar d’un carnet ICOM:
CRAC, com a membre institucional de l'ICOM, disposa de tres carnets que permeten als nostres socis i sòcies d'entrar gratuïtament o amb descomptes a gran part dels museus del món. CRAC també pot oferir la possibilitat d'escriure una carta de presentació en cas que vulguis fer-te membre individual de l'ICOM.

Per tal de gaudir-ne, els socis han de posar-se d’acord amb l’administratiu de CRAC (Patricio Bottos) amb antelació per recollir i retornar el carnet a la seu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). 
• Cada persona sòcia podrà gaudir el carnet de l’ICOM fins a 60 dies al llarg de cada any natural.
• El màxim de carnets que una sòcia o soci pot agafar en préstec per cada ocasió és UN, sempre segons disponibilitat.

• Cal retornar el carnet el més aviat possible en mà a la seu de CRAC o bé per correu certificat, i com a molt tard al cap d’un mes des del dia de la recollida.
• Passats 30 dies des de la data de recollida sense retornar el carnet i sense cap avís, la persona sòcia es veurà privada de recollir un altre cop el carnet de l’ICOM durant una semana per cada dia d’endarreriment.
• En cas que hi hagi més reserves que carnets disponibles per a una mateixa data, tindran prioritat les persones que hagin fet servir els carnets menys dies al llarg dels últims 365 dies.
• En cas de pèrdua del carnet de l’ICOM, le persona sòcia responsable s'haurà de fer càrrec de les gestions i despeses que comporti aconseguir-ne un de nou.

· Descomptes en cursos de formació:
descomptes especials quan t’inscrius a cursos organitzats per CRAC i per entitats col·laboradores, com l’ESCRBCC, el CRBMC, l'Associació per a l’Estudi del Moble, Veraicon i altres. 

· Formació permanent i Reunió Tècnica de Conservació-Restauració:
Organitzem cursos de formació professional segons les demandes del sector; pots proposar les teves temàtiques d’interès per a que es valori a junta i a l’equip de formació permanent.
Cada 3 anys, organitzem un congrés internacional per recollir les darreres novetats del sector. Consulta'n la propera edició al 2020 i les edicions anteriors.

· Descomptes en compra de material:
5% de descompte en els productes CTS. CRAC ha renovat l'acord amb l'empresa CTS, subministradora de productes i serveis per a la conservació-restauració, perquè apliqui un descompte del 5% a tots els associats, degudament acreditats, que facin ús dels seus serveis o adquireixin els seus productes, amb una comanda mínima de 100€ (exclòs IVA i despeses d'enviament). En el cas de no arribar a aquest import mínim, la comanda es realitzarà a través de la botiga online amb les condicions i descomptes particulars d'aquesta. El conveni és vigent a partir de gener de 2020.

http://www.ctseurope.com/es/catalogo.php

http://www.ctseurope.com/es/

http://www.ctseurope.com/es/news.php

http://www.ctseurope.com/es/registrazione.php

 

5% de descompte en els productes que ofereix l'empresa ARTE & MEMORIA, empresa dedicada als subministres de material per la restauració, conservació i arxiu del patrimoni històric, tant en el sector públic com en el privat, especialitzada en material de conservació i preservació de documentació textual, gràfica i fotogràfica, maquinaria i material fungible.
https://www.arteymemoria.com/cat/productes.html
https://tienda.arteymemoria.com/ca/

Descomptes en diversos productes ofertats per l'empresa COM-CAL, empresa que elabora i distrueix productes per a la restauració, rehabilitació, bioconstrucció i interiorisme. 
5% de descompte en productes COM-CAL i marca TECNAN.
15% de descompte en productes de la marca LIVOS.
30% de descompte en productes de la marca KEIM.
Web COM-CAL

20% de descompte en els productes de INSTRUMENTOS TESTO, empresa de referència en solucions i instruments de mesura.
Catàleg

· Assistir a xerrades i Visites tècniques exclusives:
Podras visitar exposicions, fons documentals, monuments, restauracions, etc. explicades de primera mà per professionals, només per als soci/es de CRAC.

· Dues biblioteques de consulta:
A l’ESCRBCC i a la Seu de CRAC, dues biblioteques específiques en l’àmbit de la C-R.

· Informació de cursos, jornades i congressos del sector
Enviem un butlletí quinzenal amb formació especialitzada i de qualitat, tant a nivell estatal com internacional, sobre C-R per a que puguis seguir formant-te.

· Participar de forma activa a l’associació:
Pots implicar-te en els grups de treball de CRAC per lluitar en favor de la professió. Volem construir un col·lectiu d’activistes per la professió!